Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - ہہ يکي از مهم ترين و رايج ترين انواع سرطان است که نشانه ها و علامت ههاي مهمي دارد. با خواندن اين مقاله با علائم هشدار دهنده سرطان پوست که بايد تابستان امسال مراقبش باشيد، آشنا مي شويد.

به گزارش جام نيوز، مگر اين که زير چتر زندگي کنيد در غير اين صورت فصل تابستان تبديل به مترادفي براي محافظت از پوست مي شود به خصوص وقتي لباس شنا به تن داشته باشيد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع مي توان نام اين فصل را به فصل لباس شنا يا فصل ضد آفتاب تغيير داد؟ افزايش روز افزون سرطان پوست، استفاده از ضد آفتاب هاsun protection factor (SPF) روي صورت، روي بدن و ...حتي زماني که هوا ابري است، بايد يکي از مراقبت هاي زيبايي شما در تابستان باشد.
در حالي تمرکز شما در درجه اول بايد بر پيشگيري و مراقبت متمرکز باشد، هوشيار بودن در مورد مشاهده لکه هاي ايجاد شده اي که به صورت بالقوه نشانه سرطان پوست هستند هم به همان اندازه حياتي است. – هر سوختگي يا لکه اي که در اين فصل ايجاد شود، مي تواند يکي از علائم سرطان پوست باشد. به گفته دکتر ارين گيلبرت Erin Gilbert متخصص پوست بازيگران مشهور در نيويورک:
ابتلا به آفتاب سوختگي نشان مي دهد که به اندازه کافي در معرض اشعه ماوراء بنفش قرار گرفته ايد که شما را دچار جهش DNA ژنتيکي کرده و احتمال ابتلا به سرطان پوست را افزايش دهد. هر چه بيشتر دچار آفتاب سوختگي شويد خطر افزايش مي يابد. اگر 5 بار دچار آفتاب سوختگي شويد خطر ابتلا به ملانوما melanoma ( تومور بدخيم پوستي ) در شما حدود دو برابر مي شود.

آيا يک بار آفتاب سوختگي هم ايجاد مشکل مي کند؟
بله، ولي مشکل اصلي تجمع کلي آسيب هاي UV در پوست شما از تابستان به تابستان است که واقعا شما را در معرض خطر قرار مي دهد.
به گفته کارشناسان:
5 نکته اي که بايد به آن دقت کنيد تا مطمئن شويد سرطان پوست نداريد:

1. لکه هاي تغيير کننده Shifting spots



به گفته دکتر جاشوا زيچنر Zeichner مدير تحقيقات باليني لوازم آرايشي و بهداشتي در بيمارستان مونت سيناي نيويورک: اگر يک لک قهوه اي جديد يا تغيير يافته داريد، با يک متخصص پوست ماهر ملاقات کنيد تا آن را بررسي کند. توسعه لکه هاي جديد قهوه اي تا سن 30 سالگي طبيعي است، اما بعد از آن هر لکه جديدي بايد ارزيابي شود.
به عنوان قاعده کلي، ABCDE را دنبال کنيد:
A، عدم تقارن لکه ها را چک کنيد – به دنبال خال هايي باشيد که در هر دو طرف شبيه هم نباشند.
B، لبه هاي لکه ها را چک کنيد – لکه هايي که حاشيه دندانه دار دارند خوب نيستند.
C، رنگ لکه ها را چک کنيد – خال هايي که رنگ طبيعي ندارند ( سفيد، سياه، آبي يا چند رنگ هستند ) بايد بررسي شوند.
D، قطر لکه ها را چک کنيد – هر چيزي که بزرگتر از مداد پاک کن باشد ارزش بررسي حرفه اي را دارد.
E، تغيير شکل لکه ها را چک کنيد – هر چيزي که در طول زمان تغيير کند مي تواند دليلي براي نگراني باشد.
*منظور از لکه هاي قهوه اي، لکه هاي قهوه اي بسيار پر رنگ است نه آن لک هاي ريز و کم رنگي که معمولا پس از فشار دادن جوش صورت تان ايجاد مي شود.

2. خال دردناک
به گفته دکتر سيجال شاه Sejal Shah متخصص پوست در نيويورک، اگر خالي به يک باره مشکلاتي برايتان بوجود آورد از قبيل تغيير در احساس خال مانند خارش، حساسيت به لمس يا درد بايد کاملا مورد بررسي قرار بگيرد.

3. برجستگي هاي عجيب
به گفته زيچنر اگر يک برجستگي جديد همرنگ با پوست يا مرواريدي رنگ روي پوستتان داشتيد بايد ارزيابي شود. ممکن است *کارسينوم سلول بازال (پايه اي) basal cell carcinoma اساسي باشد که البته در بيماران جوان بسيار نادر است، احتمال ابتلا به اين بيماري وجود دارد – به خصوص اگر در جواني زياد در معرض نور قرار گرفته باشيد. سرطان سلول بازال (پايه اي) basal cell cancers پوست مي تواند با نقاط صاف و براق شروع شده و در طول زمان برجسته شود. اگر متوجه يک رنگ جديد يا برجستگي رنگ پوست يا صورتي رنگ روي پوستتان در مناطقي که در معرض آفتاب بوده اند، شديد، قطعا بايد به يک متخصص پوست براي معاينه آن مراجعه نماييد.
*کارسيوم carcinoma: در اصطلاح سرطان‌شناسي(CIS)٬ تعريفي از فرم اوليه سرطان است اما در آن سلول‌هاي تومور٬ وضعيت تهاجم به بافت اطراف را ندارند.

4. دلمه بستن زخم به طور مداوم
دلمه بستن زخم با جراحت هايي که بعد از 2 هفته التيام نمي يابند، مي توانند مشکل ساز شوند.به گفته زيچنر ممکن است اين مشکل يک کارسينوم سلول سنگفرشي squamous cell carcinoma باشد. مانند کارسينوم سلولي بازال، بسيار نادر هستند ولي مي توانند در بيماران جوان ايجاد شوند به خصوص اگر سابقه آفتاب سوختگي قابل توجهي داشته باشند.

5. پوسته پوسته شدن پوست
اين نوع سرطان پوست ممکن است به شکل پوسته پوسته شدن يا خشن شدن پوست ظاهر شود. به گفته شاه ما به اين حالت، نشانه جوجه اردک زشت، مي گوييم. ضايعات پيش سرطاني به نام کراتوز اکتينيک actinic keratoses به شکل برجستگي هاي کوچک خشن، لکه هاي پوسته پوسته با پايه قرمز يا صورتي که اغلب مي تواند با ناخن برداشته شوند ولي دوباره در همان محل ظاهر مي گردند و اگر درمان نشوند مي توانند به سرطان سلول سنگفرشي squamous cell cancers تبديل شوند.
سلامت هيچ پوستي با قرار گرفتن مداوم زير نور خورشيد در امان نيست. مهم است که بدانيد سرطان پوست اغلب در مناطقي که بيشتر در معرض نور خورشيد هستند ايجاد مي شود مثل: صورت، قفسه سينه، شانه ها، بازوها، دست ها و پاها. با اين حال هميشه اين چنين نيست، به گفته گيلبرت سرطان پوست مي تواند روي کف دست يا کف پا، زير ناخن ها، دهان يا کشاله ران هم ايجاد شود. افرادي که پوست تيره دارند معمولا کمتر از ضد آفتاب استفاده مي کنند ولي بايد بدانيد که ابتلا به سرطان پوست در پوست هاي تيره هم احتمال زيادي دارد.
براي محافظت از خود، هميشه و هميشه و هميشه از ضد آفتاب استفاده کنيد و براي محافظت از سوختگي اضافي در سايه بمانيد يا کلاه بپوشيد. به گفته زيچنر توصيه فعلي آکادمي درماتولوژي آمريکا، انتخاب يک ضد آفتاب با حداقل SPF30 است. من شخصا به بيمارانم توصيه مي کنم از حداکثر SPF ممکن استفاده کنند. از نظر تئوري تفاوت خيلي کمي بين محافظت SPF30 و موارد بالاتر وجود دارد، ولي استفاده از ضد آفتاب با بالاترين ميزان SPF مانند بيمه نامه است که شما را از بالاترين کيفيت براي حفاظت طولاني تر در دنياي واقعي مطمئن مي کند.


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۸۱۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوقات شرعی سیزدهم اردیبهشت در سمنان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️   اوقات شرعی در استان سمنان به این شرح است:

اذان صبح در سمنان ۳:۳۰
طلوع آفتاب ۵:۰۳
اذان ظهر ۱۱:۵۳
غروب آفتاب ۱۸:۴۴
اذان مغرب ۱۹:۰۳
نیمه شب شرعی ۲۳:۰۶

دیگر خبرها

  • اوقات شرعی سیزدهم اردیبهشت در سمنان
  • مراقب «کلاهک‌های مرگ» باشید
  • عربستانی‌ها برای محمد صلاح شرط گذاشتند!
  • پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند
  • شرط جدید عربستانی ها برای جذب محمد صلاح: اعلام تمایل خودِ صلاح!
  • کیمیای سایه در اهواز/ خورشید در کمین است+فیلم
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • نیروگاه‌های حرارتی با آمادگی ۱۰۰ درصدی به استقبال تابستان می‌روند
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • برق کمتر مصرف کنید خودرو جایزه بگیرید