Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@08:52:49 GMT

دانستني هايي درباره سرطان پوست

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۲۲۵۵۰

دانستني هايي درباره سرطان پوست

خبرگزاري آريا - وب سايت زيبامون: سرطان پوست معمولا در قسمت‌هايي از بدن که بيشتر با خورشيد در تماسند ديده مي‌شود. اما در قسمت‌هاي ديگر نيز که در معرض نور خورشيد نيستند هم وجود دارد. علائم سرطان پوست بسته به نوع آن متفاوت است. چندين نکته درباره‌ي علائم سرطان پوست ، شما را در شناخت آن ياري مي‌کند.
انواع سرطان پوست و علائم سرطان پوست:

سرطان آکتينيک کراتوز يا کراتوز خورشيدي و علائم سرطان پوست
اين بيماري نوعي ظايعه‌ي پوستي پيش سرطاني است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طوري که ضايعات پوستي به صورت ناهموار و سخت بر روي پوست بدن ديده مي‌شوند.
قسمت‌هايي از پوست که بيشتر در معرض تابش خورشيد هستند، با احتمال بيشتري درگير اين بيماري مي‌شوند. علائم سرطان پوست که تابستان امسال بايد مراقبشان باشيد
علائم سرطان پوست و ويژگيهايي اين نوع سرطان اين است که، ضايعات گاهي اوقات آنقدر ريز هستند که با چشم ديده نمي‌شوند و فقط با لمس پوست مي‌توان آن را حس کرد. اين ضايعه گسترش مي‌يابد و لمس آن حسي شبيه به تماس سمباده با پوست را دارد. رنگ آنها معمولا قرمز است اما به رنگهاي قهوه‌اي مايل به زرد و صورتي نيز ديده مي‌شوند.
در بعضي از موارد به رنگ پوست باقي مي‌مانند. اين ضايعه‌ي پوستي بعد از تشخيص بايد به سرعت درمان شود.
سرطان سلول پايه‌اي و علائم سرطان پوست:
همانطور که از اسم آن پيدا است اين نوع سرطان در سلول‌هاي پايه‌اي که در زير اپيدرم قرار دارند، به وجود مي‌آيد.
علائم سرطان پوست در اين نوع:
- زخم‌هاي بدن بعد از 7 تا 10 روز بهبود پيدا نمي‌کنند.
- لکه‌هاي قرمز روي پوست که با خارش، درد و پوسته پوسته همراه هستند و به راحتي خونريزي مي‌کنند.
- وجود توده‌هايي به رنگ صورتي، قرمز و سفيد در افراد با پوست روشن و توده‌هايي به رنگ قهوه‌اي، سياه و قهوه‌اي مايل به زرد در افرادي که پوست تيره دارند.
- ضايعات صورتي رنگ که مرکزشان فرورفته و اطرافشان کمي بالا رفته است.
- اين نوع نيز بيشتر در قسمت‌هايي از پوست که با نور خورشيد در تماس است ديده مي‌شود. اين نوع سرطان به راحتي درمان شده و رشد آن به آرامي صورت مي‌گيرد و احتمال رشد آن به عضلات، اعصاب و استخوان‌ها کم است.
سرطان سلول سنگفرشي و علائم سرطان پوست:
اين نوع سرطان نيز در قسمت‌هايي از پوست که در معرض تابش خورشيد هستند ديده مي‌شود. همينطور در اطراف دهان و آلت تناسلي نيز به وجود مي‌آيد.
از جمله علائم سرطان پوست در اين نوع:
- وجود لکه‌هاي زبر و قرمز که خونريزي مي‌کنند.
- زخم‌هاي باز که خونريزي مي‌کنند و پوسته پوسته مي‌شوند و بهبود پيدا نمي‌کنند.
- وجود ضايعات کوچک و پيش رونده که مرکز آنها خونريزي دارد.
- ضايعاتي که شبيه زگيل هستند و آنها نيز پوسته پوسته شده و خونريزي مي‌کنند.
- با وجود اين نوع سرطان، پوست دچار خارش شديد شده و ملتهب مي‌شود. خاراندن آنها ممکن است باعث ايجاد عفونت شود و براي درمان آن احتياج به مصرف آنتي بيوتيک باشد.
- اگر اين نوع سرطان به موقع درمان نشود، بزرگتر شده و ممکن است که به غدد لنفاوي يا بقيه‌ي اندام‌ها گسترش پيدا کند.
ملانوما و علائم سرطان پوست:
اين نوع سرطان شايع‌ترين نيست ولي مي‌تواد خطرناک‌ترين آنها باشد. در زنان معمولا بر روي پاها و در مردان بر روي سينه، پشت، سر و گردن ظاهر مي‌شود. اما احتمال بروز آن بر ساير قسمت‌هاي بدن حتي چشم‌ها نيز وجود دارد.
اگر علائم سرطان پوست ملانوما را داريد حتما به پزشک مراجعه کنيد:
1- عدم تقارن: خال‌هاي معمولي در دو طرف کاملا با هم در تقارنند، اما خال‌هاي سرطاني اگر در وسط آنها خطي بکشيد، دو طرف کاملا با هم متفاوتند.
2- حاشيه‌ي خال: يک خال معمولي داراي سطحي يکنواخت است اما خال سرطاني داراي سطحي ناصاف است که حاشيه‌ي آن برجسته يا سوراخ است.
3- اندازه: قطر و اندازه‌ي خال‌هاي سرطاني بيشتر از 6 ميلي‌متر است.
4- تغيير رنگ: خال‌هاي معمولي رنگ يکنواختي دارند. اما خال‌هاي سرطاني داراي رنگ‌هايي مانند: سفيد، آبي، سياه، قرمز، قهوه‌اي و قهوه‌اي متمايل به زرد هستند.
5- افزايش تعداد يا اندازه: وجود خال‌هاي جديد، يا تغيير رنگ و اندازه‌‌ي خال‌هاي قديمي مي‌تواند علت وجود سرطان باشد.
روش‌هاي درمان سرطان پوست
اگر با توجه به علائم سرطان پوست ، اين بيماري به سرعت تشخيص داده شده و درمان شود، معمولا با برداشتن ضايعه‌هاي پوستي به روش‌هاي زير مشکل رفع مي‌شود:
1- خشک کردن الکتريکي و کورتاژ: ضايعات توسط وسيله‌اي به شکل قاشق برداشته شده و توسط يک سوزن و انرژي الکتريکي کاملا سوزانده مي‌شوند.
2- کرايوسرجري: اين روش معمولا در درمان آکتينيم کراتوز مورد استفاده قرار مي‌گيرد که ضايعه‌ي پوستي را در معرض نيتروژن مايع قرار مي‌دهند و اين ضايعه از بين مي‌رود يا کوچک مي‌شود.
3- کرم‌ها: ممکن است پزشک کرم‌هايي را تجويز کند مانند: ايميکويمود يا 5-فلوروراسيل. اين کرم‌ها به مدت چند هفته براي درمان آکتينيک کراتوز و سرطان سلول پايه‌اي سطحي مورد استفاده قرار مي‌گيرند. بدون تجويز پزشک از هيچ نوع درماني حتي با دانستن علائم سرطان پوست ، استفاده نکنيد.
4_ جراحي اکسيژنال: ضايعه‌ي پوستي و اطرافش توسط تيغ جراحي برداشته مي‌شود. و دوباره اين قسمت‌ها مورد آزمايش قرار مي‌گيرند. در صورت مشاهده‌ي دوباره‌ي سلول‌هاي سرطاني، اين درمان مجددا تکرار مي‌شود.
اگر سرطان به سمت ساير اندام‌ها يا غدد لنفاوي برود، درمان‌هايي مانند شيمي درماني يا عمل جراحي مورد نياز است.
پيشگيري از انواع سرطان پوست:

- 15 الي 30 دقيقه قبل از بيرون رفتن از خانه از کرم ضدآفتاب با SPF حداقل 30 استفاده کنيد.
- اگر تعرق بالايي داريد يا شنا مي‌کنيد، هر 2 ساعت ضدآفتاب را تجديد کنيد.
- اگر در ساعت‌هاي اوج تابش، حدود ساعت 10 الي 16، بيرون از خانه‌ايد از کلاه، عينک آفتابي و لباس رنگ روشن که تمام سطح پوستتان را بپوشاند استفاده کنيد.
- يک بار در ماه سعي کنيد پوستتان را بررسي کرده تا مطمئن شويد که مشکلي نداريد.
- در سال نيز يک بار به پزشک براي معاينه‌ي پوستتان مراجعه کنيد، تا علائم سرطان پوست را شناسايي کنيد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۲۲۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان

 به گزارش  تابناک به نقل از گاردین، اولین واکسن سفارشی مبتنی بر فناوری «ام‌آر‌ان‌ای» برای بیماران مبتلا به ملانوما، کشنده‌ترین سرطان پوست، در بریتانیا آزمایش شد.
 

 دکتر هدر شاو، محقق ملی هماهنگ‌کننده این کارآزمایی، گفت که این تزریق‌ها پتانسیل درمان افراد مبتلا به ملانوم را دارند و در سرطان‌های دیگر از جمله ریه، مثانه و کلیه آزمایش می‌شوند.

این واکسن یک نئوآنتی ژن درمانی فردی است. این برای تحریک سیستم ایمنی طراحی شده است تا بتواند با نوع خاصی از سرطان و تومور بیمار مقابله کند.

شاو گفت: «این یک درمان کاملاً فردی است و از برخی جهات بسیار هوشمندانه‌تر از یک واکسن است». واکسن «سفارشی» به این معنا است که آن را برای بیماری که آن را می‌زند طراحی می‌کنند و ممکن است برای بیمار بعدی مؤثر نباشد. ساختار واکسن با ژنتیک مخصوص تومور آن بیمار هماهنگ است و به سیستم ایمنی او آموزش می‌دهد تا پادتن‌هایی را برای حمله به آنتی‌ژن‌ها یا پادگن‌های سلول‌های سرطانی بسازد. برای طراحی این درمان سفارشی، نمونه تومور بیمار برداشته می‌شود و دی‌ان‌ای آن را توالی‌یابی می‌کنند که هوش مصنوعی نیز در این فرآیند نقش دارد.

داده‌های فاز ۲ نشان داد که احتمال مرگ یا بازگشت سرطان بعد از سه سال در افراد مبتلا به ملانوم‌های پرخطر که همراه با ایمونوتراپی کیترودا تزریق شده بودند در مقایسه با افرادی که فقط کیترودا دریافت کردند، تقریباً نصف (۴۹%) بود.

نحوه استفاده این واکسن برای بیماران به این صورت است که ۱ میلی گرم از واکسن MRNA را هر سه هفته برای حداکثر ۹ دوز و ۲۰۰ میلی گرم کیترودا هر سه هفته (حداکثر ۱۸ دوز) برای حدود یک سال دریافت می‌کنند.

تاریخچه تولید واکسن «ام‌آر‌ان‌ای»
تولید «ام‌آر‌ان‌ای» و تزریق آن در بدن بیش از سی سال قدمت دارد. ساخت واکسن معمولا ده تا پانزده سال طول می‌کشد، اما با همه‌گیری کرونا، فرآیند تولید واکسن شتاب گرفت و به لطف پژوهش‌هایی که پیشتر بر روی سرطان انجام شده بود، یک سال بیشتر طول نکشید. همین، پژوهشگران را تشویق کرد تا امیدوارانه به تولید این واکسن‌ها برای درمان و پیشگیری از دیگر بیماری‌ها از جمله سرطان ادامه دهند.

دو نوع واکسن پیشگیری از سرطان وجود دارد که توسط سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا تأیید شده‌اند؛ واکسن «اچ‌پی‌وی» که از فرد در برابر ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) محافظت می‌کند. اگر این ویروس برای مدت طولانی در بدن بماند، می‌تواند باعث ایجاد برخی از انواع سرطان شود.

واکسن دیگر «هپاتیت بی» است که از فرد در برابر این ویروس که می‌تواند باعث سرطان کبد شود محافظت می‌کند.

واکسن‌هایی که سرطان را درمان می‌کنند از روشی درمانی به نام ایمونوتراپی بهره می‌برند که کارشان تقویت و آموزش سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان است. پزشکان به افرادی که سرطان دارند واکسن درمانی می‌دهند تا هر سلول سرطانی را که پس از پایان درمان در بدن باقی مانده است از بین ببرند و یا از رشد یا گسترش تومور جلوگیری کنند.

دیگر خبرها

  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • برای خلاص شدن از آلرژی‌های بهاری چه کنیم؟
  • پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • خواص معجزه‌آسای سیر برای پوست و مو
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • بستری شدن ۸۸ نفر به علت مشکلات تنفسی در خوزستان
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان