Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -

علايم سرطان پوست را بشناسيد زيرا با تشخيص سريع قابل درمان است
علامت هاي هشدار دهنده سرطان پوست
سرطان پوست چند نوع است و در ابتدا با ضايعات پيش سرطاني بروز مي‌کند. ضايعات پيش سرطاني، ضايعات پوستي اي هستند که سرطاني نيستند ولي با گذشت زمان سرطاني مي‌شوند. 40-50 درصد سفيد پوستاني که بالاي 65 سال دارند به سرطان پوست دچار مي‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علائم سرطان پوست را بشناسيد. زيرا سرطان پوست اگر زود تشخيص داده شده و درمان شود قابل علاج است.
شاخي شدن پوست در اثر آفتاب (اکتينيک کراتوزيس) :

شاخي شدن پوست در اثر آفتاب از علائم سرطان پوست به شمار مي رود
مايعات پوستي کوچکي هستند که پوسته ريزي دارند و در اثر تماس طولاني با نور خورشيد ايجاد مي‌شوند و بيشتر در سر، گردن، دستها ايجاد مي‌شوند. ممکن است اين ضايعات در نواحي ديگر بدن نيز ايجاد شوند. ممکن است اين ضايعات پوستي اولين نشانه هاي سرطان پوست باشند. شاخي اين ضايعه معمولا بعد از 40 سالگي ظاهر مي‌شود اما ممکن است در افراد جوانتر نيز بروز کند.
افراد سفيد پوست، بلوند، افرادي که موهاي قرمز رنگ دارند يا افرادي که رنگ چشم آنها آبي يا سبز است بيشتر در معرض خطر هستند. درمان زودرس ضايعات، براي متوقف کردن پيشرفت آنها به سرطان سلول سنگفرشي پوست، توصيه مي‌شود.
التهاب شاخي لب:

علائم سرطان که شيوع کمتري دارند شامل تورم لب و بين رفتن مرز دو لب
مانند ضايعه قبلي التهاب شاخي لب نيز يک ضايعه پيش سرطاني و از علائم سرطان پوست است که معمولا در لب پاييني ظاهر مي‌شود. در لبها، ضايعات پوسته دار، خشکي پايدار لب يا ترک لب ممکن است بروز کنند. علائمي‌که شيوع کمتري دارند شامل تورم لب، از بين رفتن مرز بين لب و پوست يا برجسته شدن خطوط لب هستند. التهاب شاخي لب، اگر درمان نشود ممکن است به سرطان مهاجم سلول سنگفرشي تبديل شود.
شاخک پوستي:

از علائم سرطان پوست ضايعه پوستي است و از کراتين تشکيل شده است
اين ضايعه پوستي به شکل يک برامدگي مخروطي شکل است که از يک پايه قرمز رنگ در سطح پوست رو به خارج رشد مي‌کند. اين ضايعه از کراتين (همان ماده ي تشکيل دهنده ي ناخن) تشکيل شده است. شکل و اندازه ي اين ضايعات بسيار متفاوت است اما بيشتر آنها چند ميليمتر هستند. بدخيمي‌سلول سنگفرشي پوست اغلب در پايه ي اين ضايعات ايجاد مي‌شود. اين ضايعات در سفيد پوستان مسني که سابقه مواجهه زياد با آفتاب را دارند ديده مي‌شود.
خال ها چه زماني مشکل ساز هستند؟

خالهاي غير معمولي با گذشت زمان مي‌توانند به نوعي سرطان پوست تبديل شوند
خال معمولي يک ضايعه خوش خيم است و تنها تعداد بسيار کمي ‌از آنها بدخيم مي‌شوند. اما خالهاي غير معمولي با گذشت زمان مي‌توانند به نوعي سرطان پوست به نام ملانوما تبديل شوند. خالهاي معمولي ممکن است صاف يا برجسته باشند و يا ممکن است در ابتدا مسطح باشند و به مرور زمان برجسته شوند. اما در حالت طبيعي حتي سطح خالهاي برجسته هم صاف است. خال هاي معمولي گرد يا بيضي شکل هستند و اندازه ي کوچکي دارند ( کوچکتر از ته يک مداد). بيشتر اين خالها در اوايل بلوغ و جواني شکل مي‌گيرند و تشکيل خال طبيعي در افراد بالغ غير معمول است.
خال غير معمولي (ديسپلاستيک) :

اين خالها سرطاني نيستند اما مي‌توانند تبديل به سرطان شوند. اين خالها مي‌توانند در نواحي از بدن که با آفتاب مواجهه دارند و يا در نواحي ديگر بدن تشکيل شوند. اين خالها بزرگتر هستند (عرض حدود يک چهارم اينچ معادل 6 ميليمتر يا کمتر). همچنين بيشتر شکل نامنظم دارند و حاشيه آنها نامنظم است يا حالت محو شده دارد.
اين خالها ممکن است صاف يا برجسته باشند و سطح آنها نيز ممکن است ناصاف يا صاف باشد. رنگ اين خالها ممکن است يکدست نباشد و مخلوطي از چند رنگ مثلا صورتي، قرمز، برنزه يا قهوه اي باشد.
الفباي پيشگيري از سرطان پوست را بدانيد:

براي جلوگيري از سرطان پوست خال ها بايد توسط پزشک معاينه شوند
خالهاي بدن يک فرد شبيه هم هستند. خال يا لکي که با ساير خالها متفاوت باشد، اندازه ي آن از ته يک مداد بزرگتر باشد و يا خصوصيات بدخيمي‌را داشته باشد بايد توسط پزشک معاينه شود چون مي‌تواند بدخيم باشد. نکاتي که در ادامه گفته مي‌شود شامل نکات مهمي‌است که وقتي خالهاي خود را معاينه مي‌کنيد بايد آنها را در نظر داشته باشيد.
1-عدم تقارن:

براي تشخيص سرطان پوست و عدم تقارن خالها حتما به پزشک مراجعه کنيد
عدم تقارن به اين معني است که نيمه ي خال با نيم ديگر آن مشابه نيست. خالهاي طبيعي متقارن هستند. وقتي خالها يا لک ها را چک مي‌کنيد يک خط فرضي را در وسط خال در نظر بگيريد و دو نيمه‌ي خال را با يکديگر مقايسه کنيد. اگر با يکديگر مشابهت نداشتند براي معاينه به پزشک مراجعه کنيد.
2-حاشيه:

علائم اوليه سرطان پوست و بررسي حاشيه خال توسط پزشک
اگر حاشيه خال ناصاف و ناهموار بود يا محو شده بود يا شکل نامنظم داشت نيز به پزشک مراجعه کنيد زيرا ضايعات پوستي نوعي سرطان پوست به نام ملانوما حاشيه هاي نامنظم دارند.
3-رنگ

علايم سرطان پوست و مشکوک بودن خال بر روي بدن
خالي که رنگ يکنواخت ندارد و در بخشي از آن آن رنگ ديگري مانند قهوه اي، برنزه، سياه ،آبي، سفيد يا قرمز ديده مي‌شود مشکوک است. خال طبيعي معمولا يک رنگ دارد. خالي که در برخي قسمتها روشنتر و در قسمتهاي ديگر تيره تر است بايد توسط پزشک معاينه شود.
4-اندازه:

از علائم سرطان پوست خالهايي مي باشد که بزرگتر از ته مداد باشند
خالي که بزرگتر از ته مداد باشد مشکوک است. خالهاي خوش خيم معمولا کوچکتر از 6 ميليمتر هستند.
5-برامدگي:

از علائم سرطان پوست ميتوان ضايعات بدخيم ملانوما را نام برد
اگر قسمتي از خال برامده شد يا از سطح پوست بلندتر شد به پزشک مراجعه کنيد. ضايعات بدخيم ملانوما اغلب به سرعت بزرگ مي‌شوند و ارتفاعشان افزايش مي‌يابد. خالي که اندازه اش به سرعت تغيير کند، بزرگ يا چروکيده شود تغيير رنگ بدهد، خارش دار شود يا خونريزي داشته باشد بايد معاينه شود.
نکاتي براي بررسي خالها (علائم بيماري سرطان) :
پوست خود را پس از دوش گرفتن و زماني که مرطوب است چک کنيد. محل شايع بروز ضايعات ملانوما در مردان ناحيه پشت تنه و در زنان در در پايين ران و ساق است. اما به اين محلها اکتفا نکنيد و ماهي يک بار همه ي بدن را براي يافتن لکه ها و خالهاي مشکوک چک کنيد. از سر شروع کنيد و نواحي پنهان را نيز فراموش نکنيد. قسمتهايي مانند لا به لاي انگشتان دست و پا، کشاله ران، کف پاها و پشت زانوها نبايد فراموش شوند. پوست سر و گردن را نيز چک کنيد. مي‌توانيد از آينه يا از کمک يکي از اعضاي خانواده براي چک کردن قسمتهايي که ديده نمي‌شوند استفاده کنيد.
مي‌توانيد از خالها عکس بگيريد تا تغييرات آنها در آينده بتوانيد بفهميد. اگر نوجوان هستيد، باردار هستيد يا حوالي يائسگي هستيد توجه بيشتري به خالها و لکها داشته باشيد چون در اين زمانها تغييرات هورموني در بدن رخ مي‌دهند.

نشانه هاي سرطان پوست / بررسي خالها توسط پزشک
خالها را از چه نظر بررسي کنيم؟
اگر با روش فوق خالها را ارزيابي کرديد و خصوصيات مشکوک پيدا کرديد يا اگر ضايعات پوستي به لمس حساسيت داشت، خارش دار بود يا ترشح يا پوسته ريزي داشت، و يا در صورتي که زير خال قرمزي يا تورمي‌داشت که بهبود پيدا نکرد به پزشک مراجعه کنيد. ممکن است پزشک نمونه پوستي از آن تهيه کند. اگر ضايعه سرطاني باشد کل ضايعه و بخشي از اطراف آن برداشته مي‌شود و جاي آن بخيه مي‌شود. درمانهاي اضافي ممکن است مورد نياز باشد.

درمان سرطانهاي پوست:
ملانوم بدخيم اگر در مراحل پيشرفته باشد، درمان سخت و مشکلي دارد. تشخيص زودرس مي‌تواند اميد به زندگي را افزايش دهد. بقيه انواع سرطان پوست غير از ملانوما شامل سرطان سلول پايه اي و سرطان سلول سنگفرشي هستند نيز شايع هستند و در صورتي که زود تشخيص داده شده و درمان شوند کاملا درمان پذير هستند. فردي که قبلا مبتلا به سرطان پوست بوده ممکن است دوباره دچار بيماري شود و بايد حداقل سالي يک بار براي معاينه مراجعه کند.
ملانوما:

اين نوع از بدخيمي‌ پوست (ملانو) به اندازه‌ي انواع ديگر شايع نيست
ملانوما نوعي سرطان پوست است که معمولا از يک خال شروع مي‌شود. اين نوع از بدخيمي‌ پوست به اندازه‌ي انواع ديگر شايع نيست اما خطرناک ترين نوع آن است و مي‌تواند کشنده باشد. علائم احتمالي آن شامل تغيير در شکل خال يا لکه ها است. اگر خال يا لکه اي در پوست شما از نظر اندازه، شکل، رنگ يا حاشيه ها تغييراتي داشت يا در صورت داشتن بيش از يک رنگ، عدم تقارن، خارش، ترشح يا خونريزي حتما به پزشک مراجعه کنيد.
سرطان سلول سنگفرشي:

درمان سرطان پوست (سنگفرشي)،درمان به ميزان پيشرفت بيماري بستگي دارد
در اين بيماري سلولهاي سنگفرشي پوست بدخيم مي‌شوند. اين نوع بدخيمي‌ممکن است به صورت برامدگي نرم، قرمز رنگ و پوسته داري تظاهر کند که رشد مي کند و ممکن است خونريزي يا ترشح داشته باشد و يا ممکن است به صورت يک زخم بروز کند که خوب نمي‌شود. بيشتر اوقات در بيني، پيشاني، گوشها، لب تحتاني و مناطقي از بدن که بيشترين مواجهه با آفتاب را دارند ايجاد مي‌شود. اين نوع بدخيمي‌ در صورتي که زود تشخيص داده شده و درمان شود به خوبي درمان پذير است. اما اگر در زمان تشخيص پيشرفت کرده باشد درمان به ميزان پيشرفت بيماري بستگي دارد.
سرطان سلول پايه اي :

درمان سرطان پوست از نوع سلول پايه اي قابل درمان ترين نوع سرطان است
در اين بيماري سلولهاي پايه اي پوست بدخيم مي‌شوند. اين نوع بدخيمي‌پوست، شايعترين و قابل درمان ترين نوع سرطان پوست است زيرا اين بيماري به کندي پيشرفت مي‌کند. ضايعات سرطاني ممکن است شکلهاي مختلفي داشته باشند ممکن است به شکل يک ضايعه گرد، سفيد رنگ و مرواريد شکل و يا به صورت برامدگي پر از چربي باشد که اغلب عروق کوچکي هم در آن ديده مي‌شود.ضايعه مي‌تواند در گوشها، گردن يا صورت ايجاد شود. ممکن است ضايعات پوستي به صورت صاف، پوسته دار، صورتي يا قهوه اي باشند که در پشت تنه يا روي سينه ايجاد مي‌شوند.
چه کساني به سرطان پوست مبتلا مي‌شوند و چرا؟
مواجهه با آفتاب بزرگترين عامل ايجاد سرطان پوست است اما در افرادي که به ميزان معمول با آفتاب مواجهه داشته و دچار سرطان پوست مي‌شوند چطور؟
مواجهه با عوامل محيطي زيانبار، پرتودرماني و حتي ويژگيهاي وراثتي و ژنتيکي ممکن است در ابتلا به بيمار ي نقش داشته باشند. حتي آفتاب گرفتن هاي طولاني و استفاده از دستگاههاي برنزه کننده پوست نيز موجب آسيب به پوست مي‌شود. اگر چه هر فردي ممکن است به سرطان پوست مبتلا شود ولي اين افراد در معرض خطر بيشتري هستند:
* افرادي که پوست سفيد دارند يا رنگ چشم آنها روشن است.
* افرادي که تعداد زيادي خالهاي بزرگ و با اشکال نامنظم دارند.
* افرادي که در خانواده آنها فرد يا افرادي سابقه ي سرطان پوست داشته اند.
* سابقه مواجهه طولاني با نور شديد آفتاب يا سابقه آفتاب سوختگي شديد دارند.
*زندگي در مکانهايي که ارتفاع زياد دارند و بيشتر سال تابش آفتاب دارند.
* افرادي که به علتي پرتو درماني شده اند.
چگونه از ابتلا به سرطان پوست پيشگيري کنيم؟
* مواجهه خود با نور خورشيد و پرتوهاي فرابنفش را کاهش دهيد. خصوصا در ساعات 10 صبح تا 4 بعد از ظهر اين مسئله اهميت بيشتري دارد زيرا تابش پرتوهاي خورشيد شديدتر است.
* هنگامي‌که بيرون مي‌رويد از محصولات ضد آفتاب استفاده کنيد و همه نواحي که با آفتاب مواجهه دارند را در نظر داشته باشيد. لبها و گوشها را فراموش نکنيد.
* از عينک آفتابي مناسب و لباسهاي مناسب که بيشتر سطح بدن را محافظت کنند استفاده کنيد. لباسهايي که رنگ روشن دارند مناسبتر هستند.
* در صورتي که تغييري در پوست شما ايجاد شد، خالها دچار تغييراتي شدند يا زخمي‌ايجاد شد که بهبودي و ترميم خوبي نداشت حتما در اولين فرصت به پزشک مراجعه کنيد.
منبع:seemorgh.com


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۴۹۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید

آفتاب‌‌نیوز :

رفلاکس اسید می‌تواند یکی از علائم بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) باشد. علائم آن شامل خس خس سینه، سرفه و تنگی نفس است که به عنوان تنگی نفس نیز شناخته می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد که این بیماری اغلب یک علت زمینه‌ای و گاهی ناشناخته آسم و سایر مشکلات تنفسی است.

زمانی که اسید معده از مری عبور می‌کند، می‌تواند وارد ریه‌ها و گلو شود. آن نواحی را تحریک کند و منجر به مشکلات تنفسی شود، از جمله:

التهاب ریه

اگر اسید در ریه‌ها تنفس شود، می‌تواند باعث التهاب یا تنگ شدن راه‌های هوایی شود و منجر به برونشیت یا ذات‌الریه شود.

تحریک دستگاه تنفسی فوقانی

اگر اسید سیستم تنفسی فوقانی از جمله گلو را تحریک کند، ممکن است ترشح خلط، احتقان قفسه سینه و سرفه را تجربه کنید.

علاوه بر این می‌تواند علائم آسم را برای افرادی که هر دو بیماری را دارند ایجاد کند. اگر رفلاکس اسید درمان نشود، می‌تواند عوارض زیادی ایجاد کند، به ویژه در افرادی که چندین بار در هفته آن را تجربه می‌کنند.

شرایط تنفسی

رفلاکس اسید درمان نشده یا رفلاکس اسید یکی از علل شروع آسم بزرگسالان است. همچنین می‌تواند باعث عفونت سینوسی، زخم و آسیب ریه ناشی از برگشت اسید به ریه‌ها شود.

مشکلات مری

رفلاکس اسید آسیب زیادی به مری می‌زند، لوله‌ای که غذا را از گلو به معده می‌برد. با گذشت زمان، عبور اسید معده به مری می‌تواند باعث ایجاد موارد زیر شود:

تغییر در پوشش مری

سرطان مری

سختی یا درد در هنگام بلع

تنگی مری

رفلاکس اسید درمان نشده می‌تواند منجر به عوارض دیگری مانند موارد زیر شود:

پوسیدگی دندان

کم خوابی

گلودرد مزمن

چگونه رفلاکس اسید و تنگی نفس را مدیریت کنیم؟

صحبت با پزشک در مورد علائم تنفسی مهم است، به خصوص اگر آسم دارید یا مشکوک هستید که ممکن است به آن مبتلا شده باشید. مدیریت رفلاکس اسید می‌تواند به شما در کنترل و کاهش تنگی نفس کمک کند.

تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی

تغییرات سبک زندگی و رژیم غذایی تاثیر قابل توجهی بر افراد مبتلا به رفلاکس اسید دارد.

از خوردن غذا‌ها و نوشیدنی‌هایی (غذا‌های چرب، سرخ شده و تند، کافئین و نوشابه‌های گازدار) که باعث آن می‌شوند خودداری کنید.

دارو‌ها

دارو‌های بدون نسخه و تجویزی می‌توانند به درمان رفلاکس اسید کمک کنند. اگر متوجه شدید که رفلاکس اسید یا تنفس شما به طور ناگهانی بدتر می‌شود، باید با پزشک تماس بگیرید. این امر به ویژه زمانی مهم است که متوجه علائم جدید می‌شوید یا زمانی که علائم موجود شما شروع به تداخل با توانایی شما در انجام فعالیت‌های عادی روزانه می‌کند.

منبع: سلامت نیوز

دیگر خبرها

  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • برای خلاص شدن از آلرژی‌های بهاری چه کنیم؟
  • پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند
  • حمایت انجمن‌های تخصصی از کنگره کنسرژنومیکس
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • خواص معجزه‌آسای سیر برای پوست و مو
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • شگفت‌زدگی خارجی‌ها از دستگاه ایرانی درمان سرطان
  • 6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد