Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-02@08:10:20 GMT

علائم و درمان سرطان پوست در زنان

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۳۴۳۹۴

علائم و درمان سرطان پوست در زنان

سرطان پوست در قسمت‌هایی از بدن که با نور خورشید و به خصوص اشعه فرابنفش در تماس هستند دیده می‌شود، البته در قسمت‌های دیگر بدن هم که در معرض نور خورشید نیستند هم می‌توان آن را مشاهده کرد. با اینکه سرطان پوست بیماری خطرناکی است، اما اگر زود تشخیص داده شود می‌توان آن را درمان کرد. به همین دلیل زمان در تشخیص و درمان سرطان پوست بسیار مهم است و این بیماری در کوتاه‌ترین زمان ممکن باید شناسایی و درمان شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهمترین انواع سرطان پوست به شرح زیر است:
ملانوما
یکی از خطرناکترین انواع سرطان پوست ملانوماست. این نوع سرطان در زنان بیشتر در پا‌ها بروز پیدا می‌کند، اما در مردان روی کمر و سینه و سر و گردن ظاهر می‌شود. البته احتمال بروز ملانوما در قسمت‌های دیگر بدن حتی چشم‌ها هم وجود دارد. اندازه خال‌های سرطانی ملانوما معمولا بیشتر از ۶ میلی متر است. خال‌های سرطانی ملانوما متقارن نیستند، یعنی دو طرف خال با هم کاملا متفاوت هستند. همچنین خال‌های سرطانی سطحی ناصاف و برجسته دارند و رنگهایشان هم متفاوت و متغیر است. معمولا خال‌های غیر سرطانی رنگ‌های یک دست و یکنواختی دارند، اما خال‌های سرطانی به رنگهای، آبی، قرمز سفید، سیاه، صورتی، قهوه‌ای هم دیده می‌شود.


سرطان سلول سنگفرشی
این نوع سرطان پوست در قسمت‌هایی از پوست که در معرض نور مستقیم خورشید هستند بروز پیدا می‌کند. وجود زخم‌های باز که پوسته پوسته می‌شوند و خونریزی می‌کنند، لکه‌های زبر و قرمز، ضایعات کوچک که مرکز آن‌ها خونریزی می‌کند، و درمان آن‌ها طول می‌کشد، زگیل‌های ریز که مدام پوسته پوسته می‌شوند و از سر آن‌ها خون جاری می‌شود از نشانه‌های سرطان سلول سنگفرشی است.
سرطان آکتینیک کراتوز
این نوع سرطان با ضایعات پوستی به صورت ناهموار و سخت خودش را نشان می‌دهد. در سرطان آکتینیک کراتوز زخم‌ها و مشکلات پوستی خیلی ریز هستند و ممکن است با چشم دیده نشوند و فقط با لمس پوست می‌توان آن را حس کرد. در این نوع سرطان سطح پوست زبر و سمباده‌ای می‌شود. رنگ ضایعات در این نوع سرطان قرمز است، اما ممکن است صورتی و قرمز و حتی زرد هم باشند. این نوع سرطان هم باید خیلی سریع تشخیص داده و درمان شود.
سرطان سلول پایه‌ای
منشا این سرطان سلول‌های پایه‌ایی است که زیر اپیدرم قرار دارند. نشانه‌های این سرطان لکه‌های قرمز روی پوست با خارش و درد و پوسته پوسته شدن مدوام است. در سرطان سلول پایه‌ای زخم‌های بدن بعد از گذشت ۱۰ روز هیچ نشانه‌ای از بهبود ندارند. این سرطان در قسمت‌هایی از پوست که در معرض مستقیم نور خورشید است، بیشتر دیده می‌شود. سرطان پایه‌ای رشد آرامی دارد و اگر زود و به موقع تشخیص داده شود، می‌توان جلوی پیشروی آن گرفت.
سرطان پوست چگونه درمان می‌شود؟
پزشک متخصص با بررسی نوع و مرحله سرطان درمان مناسب را انتخاب می‌کند. اگر سرطان پیشرفت کرده باشد، پزشک حتما از شیمی درمانی یا عمل جراحی یا پرتو درمانی استفاده می‌کند، اما اگر سرطان پیشرفت نکرده باشد و زود تشخیص داده شود، می‌توان با این روش‌ها آن را درمان کرد:
جراحی اکسیژنال
در این روش جراحی پزشک متخصص ضایعه پوستی و اطراف آن را با تیغ جراحی بر می‌دارد. بعد از جراحی قسمت مورد نظر را آزمایش می‌کنند، اگر سلول سرطانی در این قسمت وجود داشته باشد به تشخیص پزشک جراحی دوباره تکرار می‌شود.
روش کرایوسرجری
در روش کرایوسرجری ضایعه پوستی را در معرض مایع نیتروژن قرار می‌دهند تا زخم یا جوش یا زگیل کوچک شود و از بین برود.
خشک کردن الکتریکی
در این روش پزشک متخصص ضایعات را توسط وسیله‌ای بر می‌دارد و با یک سوزن و انرژی الکتریک آن را می‌سوزاند.
آیا می‌توان از سرطان پوست پیشگیری کرد؟
سرطان پوست جزو سرطان‌هایی است که می‌توان جلوی بروز آن را گرفت. کارشناسان معتقدند با رعایت این نکات می‌توان از این سرطان پیشگیری کرد:
بررسی و آزمایش ماهیانه: مثل سرطان سینه که می‌توان با آزمایش‌ها و بررسی‌های ماهیانه جلوی آن را گرفت، پزشکان متخصص معتقدند با بررسی هر ماهه پوست هم می‌توان به تشخیص و درمان آن کمک زیادی کرد. توصیه می‌شود هر ماه بدن خود را بررسی کنید و هر جوش و خال و جوش‌های نامتعارف و زخم‌های عجیب را جدی بگیرید.
کسانی که زیر نور مستقیم خورشید کار می‌کنند، بیشتر از بقیه در خطر ابتلا به سرطان پوست هستند به همین دلیل حتما باید از کرم‌های ضد آفتاب و کلاه آفتاب گیر استفاده کنند.
برنزه شدن هرگز: محققان معتقدند برنزه شدن هم به صورت طبیعی که باید زمان زیادی زیر نور مستقیم گذراند و هم به صورت غیر طبیعی و با استفاده از دستگاه‌های برنزه کننده می‌تواند زمینه بروز سرطان پوست را مهیا کند.
رژیم غذایی مدیترانه‌ای: کارشناسان معتقدند رژیم غذایی سرشار از سبزیجات، کلم بروکلی، چغندر، کدو حلوایی، هویج و غلات سبوس دار، روغن زیتون و ماهی مقاومت بدن را در مقابل سرطان پوست بالا می‌برد.         منبع:نی نی سایت

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سرطان پوست علائم سرطان پوست پارسی خبر خال های سرطانی نوع سرطان تشخیص داده سرطان سلول سرطان پوست پایه ای زخم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۳۴۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کبد چرب و دردسرهایش

آفتاب‌‌نیوز :

«امروزه در جهان کبد چرب به یک بیماری اپیدمی و همه‌گیر تبدیل شده به طوری که از هر ۱۰ نفر در جهان یک نفربه آن بیماری مبتلاست. در ادامه به بررسی این بیماری خواهیم پرداخت.

کبد چرب چیست؟

بیماری کبد چرب به دلیل تجمع چربی مازاد در کبد ایجاد و اغلب در افرادی دیده می‌شود که اضافه وزن دارند یا چاق هستند. کبد چرب معمولاً در مراحل اولیه آسیبی ایجاد نمی‌کند و علایمی ندارد، اما در صورت بدتر شدن می‌تواند منجر به آسیب جدی به کبد شود.

علت بیماری کبد چرب

کبد چرب می‌تواند ناشی از مصرف زیاد الکل باشد، اما بیشتر افراد مبتلا به این بیماری دچار بیماری نوع غیرالکلی هستند که ناشی از مصرف الکل نیست. عواملی که در ایجاد این بیماری نقش دارد، عبارت‌اند از:

فشار خون بالا

افزایش کلسترول و تری گلیسیرید خون

ابتلا به دیابت نوع ۲

اضافه وزن و چاقی به‌خصوص در اطراف شکم

برخی افراد به دلایل دیگری مثل سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، هپاتیت B مزمن، هپاتیت C مزمن، بیماری هموکروماتوز و عوارض جانبی برخی دارو‌ها به کبد چرب مبتلا می‌شوند.

انواع کبد چرب غیر الکلی

کبد چرب ساده یا استئاتوز (کبد چرب گرید یک): در این مرحله سلول‌های چربی شروع به رسوب در کبد می‌کنند. در کبد چرب گرید یک هیچ التهاب یا زخمی وجود ندارد.

استئاتوهپاتیت غیر الکلی (کبد چرب گرید۲): این مرحله زمانی رخ می‌دهد که تجمع چربی در سلول‌های کبد با التهاب همراه باشد.

فیبروز (کبد چرب گرید۳): این مرحله زمانی اتفاق می‌افتد که بافت اسکار پایدار در کبد و در رگ‌های خونی اطراف کبد وجود داشته باشد. در کبد چرب گرید ۳ کبد می‌تواند به درستی عمل کند.

سیروز کبدی (کبد چرب گرید۴): در این مرحله کبد به درستی کار نمی‌کند و علایمی مانند زرد شدن پوست و سفیدی چشم‌ها و درد مبهم در سمت راست پایین دنده‌ها شروع می‌شود.

علایم کبد چرب

کبد چرب دارای این علایم است:

درد شکم

از دست دادن اشتها

کاهش وزن

ضعف یا خستگی

حالت تهوع

خارش پوست

زردی پوست و چشم

کبودی پوست و خون ریزی آسان

ادرار تیره‌رنگ

تغییر رنگ مدفوع

تجمع مایع در شکم (آسیت)

تورم پا‌ها

خوشه‌های قابل مشاهده از رگ‌های خونی زیر پوست

بزرگ شدن سینه در مردان

سرگیجه

درمان و پیشگیری

درمان کبد چرب بستگی به علت آن دارد، بعضی از انواع آن ممکن است نیازی به درمان نداشته باشد. اصلاح سبک زندگی علاوه بر درمان می‌تواند باعث پیشگیری از این بیماری شود.

اجتناب از مصرف الکل و دیگر مواد سمی: پرهیز از مصرف الکل، ضروری‌ترین بخش کنترل کبد چرب الکلی است. همچنین بیماران باید از مصرف دارو‌هایی مثل کورتیکواستروئید‌ها که باعث آسیب به کبد می‌شود، اجتناب کنند.

رژیم غذایی: رژیمی با چربی تعدیل شده برای پیشگیری از کبد چرب توصیه می‌شود.

کاهش وزن: کاهش وزن می‌تواند باعث کاهش مقدار چربی جمع شده در کبد شود.

ورزش: ورزش منظم برای بهبود این بیماری، مفید و روشی مناسب برای کاهش کلسترول و تری گلیسیرید خون است.

دارودرمانی تحت نظر پزشک: دارو‌هایی که برای درمان مقاومت انسولین استفاده می‌شود، می‌تواند مفید باشد.

گیاه خار مریم (Milk Thistle): خار مریم گیاهی است که برای درمان بیماری‌های کبدی استفاده و باعث افزایش تولید آنزیم‌های آنتی اکسیدانت می‌شود که به کبد برای شکستن و دفع مواد سمی کمک می‌کند. همچنین این گیاه ممکن است باعث افزایش تولید سلول‌های کبدی جدید شود. البته مصرف آن باید تحت نظر پزشک باشد.

برای بیمارانی به بیماری کبد چرب گرید ۲ مبتلا هستند، بهترین راه درمان، تغییر سبک زندگی است. با خوردن غذا‌های کم چرب و افزایش فعالیت بدنی می‌توانید بیماری خود را درمان و هر چند وقت یک بار با پزشک متخصص مشورت کنید.»

منبع: روزنامه خراسان

دیگر خبرها

  • آن چه علم به تازگی درباره قاعدگی زنان کشف کرده است
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • بی‌نمک زندگی کنید!
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • 70 نفر با قارچ‌های سمی مسموم شدند/ افزایش 300 درصدی مسمومیت با قارچ در کشور
  • مسمویت 70 نفر با قارچ‌های سمی/ افزایش 300 درصدی مسمومیت با قارچ در کشور
  • مسمویت 70 نفر با قارچ‌های سمی/ استفراغ عمدی اولین راه جلوگیری از مسمومیت