Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-02@13:09:49 GMT

علائم سرطان سینه چیست؟

تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۷۰۹۸۵

سرطان سینه سرطان ی است که در سلول های سینه بروز می کند. پس از سرطان پوست، سرطان رایج ترین سرطان در بین خانم هاست. نکته دیگر اینکه احتمال بروز سرطان سینه هم در خانم ها و هم آقایان وجود دارد، اما در خانم ها رایج تر است. 

خبر خوب اینکه درمان شدگان و بازماندگان از سرطان سینه روز به روز در حال افزایش هستند و مرگ و میر ناشی از این بیماری به طور مداوم در حال کاهش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مهم ترین علائم و نشانه های سرطان سینه به شرح زیر هستند: 

ایجاد یک توده یا ضخیم شدن بخشی از سینه که با بافت اطراف متفاوت است. 

تغییر در اندازه، شکل یا ظاهر سینه 

تغییر در پوست روی سینه، به عنوان مثال بالا و پایین شدن پوست 

نوک سینه که به تازگی به داخل فرو رفته 

پوسته پوسته شدن یا خشک شدن پوست اطراف نوک پستان (آرئول) یا کل پوست پستان

قرمزی یا لکه شده پوست روی سینه که شبیه پوست پرتقال می شود. 

در صورت مشاهده هر یک از این علائم یا هر گونه تغییر دیگر در سینه های خود به پزشک مراجعه کنید، حتی اگر اخیرا ماموگرافی انجام داده باشید و همه چیز را طبیعی اعلام کرده باشند. 

علت سرطان سینه چیست؟ 

سرطان زمانی بروز می کند که برخی سلول ها به طور غیر طبیعی شروع به رشد می کنند. این سلول ها نسبت به سلول های سالم با سرعت بیشتری تکثیر می شوند و در کنار یکدیگر تجمع پیدا کرده و یک توده را تشکیل می دهند. این سلول ها می توانند در بخش های مختلف سینه، غدد لنفاوی یا سایر بخش های بدن پخش شوند. 

سرطان سینه اغلب در سلول های مجاری تولید شیر شروع می شود و به بخش های دیگر سینه می رسد. بررسی های انجام شده نشان می دهند فاکتورهای هورمونی، سبک زندگی و همچنین عوامل محیطی خطر بروز سرطان پستان را افزایش می دهند. اما اینکه چرا برخی افراد با وجود اینکه هیچ یک از این عوامل را دارا نیستند، باز هم به سرطان پستان مبتلا می شوند. شاید علت آن تعاملات پیچیده ژنتیک و محیط اطراف باشد. 

عوامل تشدید کننده سرطان سینه

عوامل تشدید کننده همه عواملی هستند که خطر بروز سرطان سینه را افزایش می دهند اما مشاهده یک یا چند عامل تشدید کننده به معنای لزوم ابتلا به سرطان سینه نیست. به علاوه بسیاری از خانم ها که به سرطان سینه مبتلا شده اند هیچ یک از این فاکتورها را در خود نداشته اند. 

برخی عوامل که خطر بروز سرطان سینه را در خانم ها افزایش می دهند، عبارتند از: 

زن بودن: خانم ها بیشتر از مردها در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند. 

افزایش سن: با افزایش سن خطر ابتلا به سرطان سینه نیز افزایش پیدا می کند. 

اگر توده سرطانی در یک سینه مشاهده شود، احتمال بروز سرطان در سینه دیگر هم افزایش پیدا می کند. 

ژنتیک

پرتودرمانی: اگر به هر دلیلی در سنین پایین تحت پرتو درمانی قرار گرفته باشید، احتمال بروز سرطان سینه در شما افزایش پیدا می کند. 

چاقی: چاق بودن خطر بروز سرطان را افزایش می دهد. 

پریود شدن در سنین پایین: اگر دوران پریود قبل از 12 سالگی شروع شود، احتمال ابتلای فرد به سرطان سینه افزایش پیدا می کند. 

شروع یائسگی در سن بالا: اگر یائسگی در سن بالا شروع شود، احتمال ابتلای فرد به سرطان سینه افزایش می یابد. 

بارداری در سن بالا: خانم هایی که بعد از 30 سالگی اولین بارداری خود را تجربه می کنند بیش از دیگر خانم ها در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند. 

خانم هایی که هرگز باردار نمی شوند بیش از سایر خانم ها در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند. 

هورمون درمانی بعد از یائسگی: خانم هایی که تحت هورمون درمانی قرار می گیرند که در آنها هورمون های استروژن و پروژسترون برای درمان علائم یائسگی ترکیب می شوند، بیش از سایر خانم ها در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند. 

نوشیدن الکل

چند مسئله که پزشکان از شما می خواهند در مورد سرطان سینه بدانید 

سرطان سینه متاستاتیک لزوما منجر به مرگ نمی شود

شنیدن این مسئله که سرطان سینه به بخش های دیگر بدن سرایت کرده برای بسیاری از خانم ها ناراحت کننده و ترسناک بود، اما لازم است بدانید پزشکان دریافته اند متاستاز کردن سرطان سینه دیگر کشنده نیست. 

سرطان سینه متاستاتیک قابل تبدیل به سرطان دیگر نیست 

زمانی که وجود سرطان سینه در فرد تشخیص داده می شود، این بیماری همیشه سرطان سینه خواهد ماند، حتی اگر به بخش های دیگر بدن سرایت کند. تصور می شود اگر سرطان سینه به کبد برسد به سرطان کبد تبدیل می شود اما در واقع سلول های سرطان سینه در هر بخشی از بدن که بوده اند زیر میکروسکوپ همان سلول های سرطان سینه بوده اند. 

روش های درمانی برای سرطان سینه نسبت به گذشته متنوع تر شده پس شیمی درمانی را به عنوان تنها روش درمانی برای این سرطان به ذهن نیاورید. برخی بیماران ممکن است حتی به شیمی درمانی هم نیازی نداشته باشند. 

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: سرطان سینه سرطان سرطان سینه سینه درمان سرطان سینه ابتلا به سرطان سینه هستند افزایش پیدا بروز سرطان سینه خطر بروز سرطان خانم ها سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۰۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در درمان بیماری‌های اورولوژی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ ­دکتر محمدرضا نوروزی در برنامه زنده سلام خبرنگار افزود:­ بیماری‌های کلیه و مجاری ادراری­ شایع‌ترین بیماری های­ مردان در سنین بالا هست و بسیاری از خانم‌ها در سنین­ ­میانسالی و کهنسالی تجربیاتی از مشکلات ادراری را دارند. وی گفت: بسیاری­ اختلالات باروری و ناباروری به مشکلات اورولوژی مرتبط می‌شود.دکتر نوروزی ادامه داد:­ کشور­ما در چندین حوزه پیشرفت‌های خیلی خوبی داشته است مانند­ناباروری مردان. وی افزود: در زمینه درمان و تحقیق در رابطه با سلول‌های بنیادی پیشرفت داشته ایم. ­کشت سلول‌های بنیادی­ در زمینه درمان ناباروری­ در مورد آقایان و خانم‌ها پیشرفت‌های خوبی­ حاصل شده است.نوروزی افزود: ما همیشه نگران هستیم با توجه به آلودگی‌های محیطی و صوت و غذای فست فود و غیره، بیماری‌های بدخیم و سرطان‌ها افزایش یابد. ­وی گفت: برخی از­­بیماری‌های کلیوی جزء شایع‌ترین سرطان‌ها هستند. مانند­ سرطان پروستات مردان و سرطان‌های مثانه. وی اظهار کرد: در کشور­ ما درمان‌ها به سمت درمان‌های کمتر تهاجمی پیش می‌رود، ­ درمان‌هایی که فرد نیاز به اعمال جراحی باز نداشته باشد مانند­ استفاده از لیزر و­  مهندسی بافت.وی در پایان گفت:­ جامعه اورولوژی یک جامعه پویا، فعال و همدل هستش و یکی از بخش‌های خیلی خوب ما بخش اورولوژی و جراحی برای متخصصین خانم هستند که ما در دنیا بیشترین تعداد اورولوژیست خانم را نسبت به جمعیت در کشورمان داریم.بیست و هفتمین همایش اورولوژی ایران از ۱۱ تا ۱۵ اردیبهشت در مرکز همایش‌های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»
  • ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در درمان بیماری‌های اورولوژی
  • این علائم نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید
  • دستگاه غربالگری سرطان سینه با قیمت کمتر ساخته شد
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • دستگاهی برای غربالگری سرطان سینه با قیمت کم‌تر ساخته شد
  • کمک فوری برای جراحی این مادر سرطانی
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟