Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-02@05:15:07 GMT

نشانه های سرطان سینه و راه های درمان آن

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۸۶۵۶۰

نشانه های سرطان سینه و راه های درمان آن

نشانه های سرطان سینه و راه های درمان آن
احتمالاً شناخته شده ترین علامت سرطان سینه، وجود توده یا برجستگی در بافت سینه است. در حالی که بیشتر خانم ها پس از مشاهده علائم گفته شده به پزشک متخصص زنان مراجعه می کنند، بایستی مراقب دیگر تغییرات سینه و نوک پستان نیز بود.

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از درمانکده به دنبال وجود انواع متفاوتی از سرطان های سینه، گستره متفاوتی از علائم مرتبط با هر یک از این انواع بیماری وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان مثال، کارسینوم مجرایی تهاجمی (IDC)، سرطانی است که در مجاری شیر ایجاد شده و ممکن است منجر به ایجاد توده مشخص و قابل لمسی در پستان شود. سرطان لوبولار تهاجمی (ILC)، در غدد تولید کننده شیر ایجاد می شود و ممکن است منجر به ضخیم شدن پستان شود.


علائم هشداردهنده اولیه سرطان سینه
علائم تومورهای سینه، در افراد مختلف، متفاوت است. برخی از علائم هشداردهنده اولیه سرطان سینه شامل موارد زیر است:  
تغییرات پوستی نظیر تورم، قرمزی، یا دیگر تفاوت های واضح در یک یا هر دو پستان افزایش اندازه یا تغییر شکل سینه تغییر ظاهر نوک یک یا هر دو پستان ترشحات غیرشیری نوک پستان احساس درد کلی در هر بخش پستان احساس وجود گره یا توده، درون یا در سطح پستان  
علائم اختصاصی تر سرطان تهاجمی پستان عبارت اند از:
خارش یا التهاب سینه تغییر رنگ سینه افزایش اندازه یا تغییر شکل پستان (طی مدت زمانی کوتاه) لمس متفاوت پستان (پستان ها ممکن است سفت، حساس یا برافروخته شده باشند) لایه لایه یا پوسته پوسته شدن پوست نوک پستان وجود توده در سینه یا افزایش ضخامت سینه قرمزی یا پر از منفذ شدن پوست پستان (مانند پوست پرتقال)  
یادآوری این نکته حائز اهمیت است که ممکن است بیماری های خوش خیم دیگری منجر به ایجاد این علائم شده باشند. به عنوان مثال تغییر بافت پوست سینه ها ممکن است در اثر بیماری های پوستی نظیر اگزما، و تورم گره های لنفاوی ممکن است در اثر عفونت های سینه یا دیگر بیماری های غیرمرتبط ایجاد شده باشند. مراجعه به پزشک زنان، زایمان و ناباروری جهت ارزیابی علائم، شما را از بابت نگران کننده بودن یا نبودن شرایط خود آگاه خواهد ساخت.
علائم سرطان پستان تهاجمی
علائم سرطان پستان تهاجمی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
وجود یک توده یا برجستگی در پستان تورم تمام یا بخشی از پستان، حتی اگر توده ای احساس نشود التهاب یا منفذدار شدن پوست درد سینه یا نوک پستان انقباض نوک سینه (چرخش به سمت داخل) قرمزی، پوسته پوسته شدن یا افزایش ضخامت پوست سینه یا نوک پستان ترشحات نوک پستان وجود یک توده یا تورم در غدد لنفاوی زیر بغل
علائم کارسینوم مجرایی
کارسینوم غیر مهاجم مجرایی (DCIS) هیچ علامتی ایجاد نمی کند. افراد بیمار به ندرت ممکن است در سینه خود توده-ای احساس کرده یا شاهد ترشحاتی از نوک پستان خود باشند. با این حال بیشتر موارد DCIS با ماموگرافی تشخیص داده می شوند.
علائم کارسینوم لوبولی
کارسینوم غیرمهاجم لوبولی (LCIS) هیچ گونه علامتی ایجاد نکرده و با ماموگرام نیز قابلیت تشخیص ندارد. این بیماری معمولاً به دنبال بیوپسی پستان جهت تشخیص موارد دیگری نظیر توده های پستانی تشخیص داده می شود. ظاهر سلول های پستان فرد مبتلا به LCIS در زیر میکروسکوپ غیرطبیعی است.
علائم سرطان التهابی پستان
سرطان التهابی پستان برخلاف دیگر سرطان های سینه، به ندرت منجر به شکل گیری توده در سینه می شود و ممکن است در ماموگرام قابل تشخیص نباشد. علائم سرطان پستان التهابی عبارت اند از:
قرمزی، تورم و خارش پوست پستان که در مقابل لمس حساس است سطح پستان ممکن است ظاهری ناهموار و برآمده یا منفذدار، شبیه به پوست پرتقال داشته باشد (این علامت اغلب به عنوان «پوست پرتقالی» شناخته می شود) احساس سنگینی، سوزش یا درد در یک سینه تفاوت سایز واضح دو پستان برعکس بودن جهت نوک پستان (نوک پستان به سمت داخل متمایل شده است) در صورت معاینه شخصی پستان، هیچ توده ای احساس نمی شود وجود گره های لنفاوی متورم در زیر بازو و/یا بالاتر از ترقوه پس یک دوره درمانی با آنتی بیوتیک، همچنان علائم برطرف نشده است
در سرطان التهابی پستان برخلاف دیگر سرطان های سینه، به ندرت توده مشخصی در سینه ها تشکیل می شود. به همین جهت معاینه شخصی یا بالینی و یا حتی ماموگرافی ممکن است قادر به تشخیص سرطان التهابی پستان نباشند. سونوگرافی نیز ممکن است قادر به تشخیص این سرطان نباشد. با این وجود، تغییراتی که در اثر سرطان التهابی پستان بر سطح سینه ها ظاهر می شوند، با چشم غیرمسلح نیز قابل مشاهده هستند.
علائم سرطان التهابی پستان می توانند به سرعت تشدید شده و بیماری ممکن است سریعاً گسترش یابد. در صورت هرگونه تغییر در بافت یا ظاهر سینه ها باید سریعاً به پزشک مراجعه کرد.
قرمزی، تورم، خارش و سوزش سینه های زنان باردار یا شیرده، معمولاً نشانه عفونت سینه مانند ماستیت است که با آنتی بیوتیک قابل درمان است. اگر در دوره بارداری یا شیردهی نیستید و علائم ذکر شده را دارید، پزشک جهت پی بردن به سرطان التهابی پستان، از شما آزمایش خواهد گرفت.  
علائم سرطان سینه متاستاتیک  
علائم سرطان سینه متاستاتیک، به مرحله سرطان و نیز محلی که سرطان به آنجا گسترش پیدا کرده است بستگی دارد. گاهی اوقات سرطان های متاستاتیک علائمی از خود نشان نمی دهند.
در صورت متاستاز سرطان به پستان یا دیواره قفسه سینه، علائمی نظیر درد، خروج ترشحاتی از نوک پستان، یا ایجاد توده در پستان یا زیربغل و یا افزایش ضخامت این نواحی ممکن است مشاهده شود. در صورت متاستاز سرطان به استخوان ها، ممکن است علائمی نظیر درد، شکستگی استخوان، یبوست یا کاهش هوشیاری به دلیل بالارفتن سطح کلسیم مشاهده شود. اگر تومورها در ریه ها ایجاد شوند، ممکن است علائمی نظیر تنگی نفس یا تنفس سخت، سرفه، درد دیواره قفسة سینه یا خستگی شدید مشاهده شود. در صورت آلودگی کبد، علائم ممکن است شامل حالت تهوع، خستگی شدید، افزایش پهنای شکم و تورم پاها و دست ها به دنبال تجمع مایعات، و زردی یا خارش پوست شود. در صورت گسترش سرطان به مغز و نخاع و تشکیل تومور، ممکن است علائمی نظیر درد، پریشانی، فراموشی، سردرد، تاری دید یا دوبینی، مشکلات گفتاری، مشکلات حرکتی یا تشنج مشاهده شود.
علائم کارسینوم پاپیلاری
در صورت ابتلا به کارسینوم پاپیلاری، یک ماموگرافی روتین ممکن است بتواند پیشرفت آن را تشخیص دهد. علائم این بیماری در صورت ظهور ممکن است به صورت زیر باشد:
توده: کارسینوم پاپیلاری غالباً به شکل یک کیست یا توده 2-3 سانتی متری هنگام معاینه شخصی، زیر دست احساس می شود.
ترشحات نوک پستان: حدود 50% کارسینوم های پاپیلاری در زیر نوک پستان ایجاد شده و به همین جهت موجب ترشحات خونی از نوک پستان می شوند.
علائم سرطان سینه سه گانه منفی
اگرچه سرطان سینه سه گانه منفی متفاوت از دیگر سرطان های سینه به نظر نمی رسد، این نوع سرطان، چندین ویژگی منحصر به فرد نظیر موارد زیر دارد:
وضعیت رسپتور (گیرنده): منفی بودن تست گیرنده های استروژن، پروژسترون، و HER2 به معنی موفقیت آمیز نبودن هورمون درمانی، یکی از متدهای درمانی متداول سرطان سینه است. در عوض، روش های درمانی سرطان سینه سه گانه منفی شامل شیمی درمانی، درمان هدفمند و پرتودرمانی می شود.
تهاجمی تر بودن: سرطان سینه سه گانه منفی در مقایسه با سایر انواع سرطان پستان، تمایل بیشتری به گسترش و نیز بازگشت مجدد دارد. خطر عود این سرطان، با گذشت چند سال از پایان درمان، کاهش می یابد.
نوع سلول و اندازه: به نظر می رسد سلول های سرطان سینه سه گانه منفی، قاعده ای شکل (basal-like) باشند؛ به این معنی که این سلول های سرطانی، مشابه سلول های قاعده ای پوشاننده مجراهای پستان هستند. همچنین این سلول ها ممکن است بلندتر از سلول های نرمال و سالم به نظر برسند.
علائم سرطان سینه در مردان
علائم سرطان سینه در مردان ممکن است مشابه خانم ها باشد. همچنین ممکن است موارد زیر را شامل شود:
وجود توده های معمولاً بدون درد در سینه افزایش ضخامت سینه ایجاد تغییراتی در پوست سینه یا نوک پستان، مانند کم رنگ شدن، چروکیده شدن، یا قرمزی خروج ترشحاتی از نوک پستان هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: سرطان سینه مردان علائم سرطان سینه سرطان های سینه افزایش ضخامت نوک پستان سرطان پستان مشاهده شود موارد زیر سلول ها سینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۶۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این نشانه ها می گوید فرزند شما استعدادی استثنایی دارد

مرز باریکی است میان کودکی که زودفهم است و کودکی که با استعداد است.

به گزارش روزیاتو، این تفاوت اغلب به پتانسیل کودک مربوط می شود. در مورد اول، کودک از توانایی یادگیری سریع برخوردار است، اما در مورد مورد دوم، کودک نه تنها سرعت یادگیری بالایی دارد، بلکه به اشکال منحصر به فرد و پیچیده ای نیز فکر می کند.

به عنوان پدر و مادر، تشخیص اینکه آیا فرزندتان با استعداد است یا خیر می تواند دشوار باشد. اما روانشناسان می گویند نشانه های کلیدی ای وجود دارد که ممکن است به شما در حل این معما کمک کند.

در ادامه با این نشانه ها آشنا خواهیم شد.

۱- مهارت های زبانی پیشرفته

مهارت های زبانی کودک تان می تواند نشانه ی واضحی از با استعداد بودن او باشد.

کودکان بسیار با استعداد در مقایسه با همسن و سالان خود، از سن پایین تری زبان باز می کنند. اما صرفاً زمان شروع به صحبت کودک نیست که اهمیت دار، بلکه نحوه ی صحبت کردن او هم مهم است.

اگر کودک تان نه تنها کلمات را پشت هم ردیف می کند، بلکه می تواند جملاتی بسازد که پیچیده و از نظر دستور زبانی صحیح هستند، به این موضوع بی اعتنا نباشید. یا اگر کودک تان  از کلماتی استفاده می کند که حتی خودتان هم برای دانستن معنایشان باید به فرهنگ لغات مراجعه کنید، این هم نشانه ی دیگری است.

گویی که او درکی مادرزادی از ساختار زبان و عطشی سیری ناپذیر برای کلمات دارد.

زبان برای این دست کودکان چیزی بیش از یک ابراز ارتباطی صرف است؛ در حقیقت، زبان برای آن ها حکم یک زمین بازی را دارد که دوست دارند در آن کشف و آزمایش کنند.

۲- مهارت خواندن از سن اندک

یک نشانه ی رایج دیگر کودکان با استعداد، مهارت خواندن آن ها است.

اگر کودک تان توانایی زودهنگامی برای خواندن نشان داد و همینطور علاقه ای به کتابخوانی که به قصه های پیش از خواب محدود نمی شد، این امر می تواند نشانه ی یک ذهن بسیار با استعداد باشد.

۳- کنجکاوی استثنایی

کودکان با استعداد اغلب کنجکاوی سیری ناپذیری درباره ی دنیای اطراف خود دارند. ذهن آن ها همیشه مملوء از سؤال است و پاسخ ها ساده آن ها را راضی نمی کند.

این دست کودکان دل شان می خواهد دلیل پس هر چیزی را بدانند. آن ها تنها به دانستن اینکه آسمان آبی است راضی است نمی شوند، بلکه دل شان می خواهد بدانند که دلیل آبی دیده شدن آسمان چیست.

آلبرت اینشتین، که یکی از درخشان ترین اذهان تاریخ به شمار می رود، هم به کنجکاوی شدیدش معروف بود. او یک بار گفته بود: «من هیچ استعداد ویژه ای ندارم. فقط به شدت کنجکاو هستم.» این کنجکاوی ویژگی رایجی میان افراد با استعداد است و می تواند نشانه ی این باشد که کودک شما هم از استعداد زیادی برخوردار است.

۴- مهارت های حل مسأله ی منحصر به فرد

کودکان با استعداد اغلب از زوایایی به مشکلات نگاه می کنند که ممکن است دیگران آن ها را در نظر نگیرند. آن ها اغلب متفاوت و غیر کلیشه ای فکر می کنند و می توانند راه حل هایی پیدا کنند که منحصر به فرد و در عین حال، مؤثرند.

اگر فرزندتان روش های تازه و خلاقانه ای برای انجام کارها پیدا می کند، یا اگر برخوردی ابتکاری با معماها و مشکلات دارد، به این موضوع بی اعتنا نباشید. این توانایی متفاوت فکر کردن یکی از ویژگی های کلیدی افراد بسیار با استعداد است.

نگاه منحصر به فرد این کودکان به آن ها این امکان را می دهد که چالش ها را به شیوه ای حل و فصل کنند که برای ما بزرگترها می تواند غافلگیرکننده باشد و به طور حتم یکی از نشانه های برخورداری از توانایی های شناختی پیشرفته است.

۵- حساسیت زیاد

کودکان با استعداد نسبت به همسن و سالان خود اغلب سطح بالاتری از حساسیت از خود نشان می دهند. این حساسیت می تواند به اشکال مختلفی بروز پیدا کند، مانند حساسیت احساسی، حساسیت فیزیکی یا حساسیت ذهنی.

از جهت احساسی، آن ها ممکن است هر چیزی را به شکل عمیق تر و شدیدتری تجربه کنند. از جهت فیزیکی، ممکن است به محرک های حسی مانند صدا، نور یا لمس، واکنش بیشتری داشته باشند. از جهت ذهنی هم ممکن است به میزان زیادی تحت تأثیر مسائلی مانند عدالت، اخلاقیات و برابری قرار بگیرندن.

اگر اینطور به نظر می آید که کودک تان دنیا به شکلی عمیق تر یا شدیدتر از همسن و سالان خود تجربه می کند، این امر می تواند نشانه ی با استعداد بودن او باشد. این حساسیت زیاد یک نقص نیست، بلکه نشان می دهد قدرت پردازش شناختی و درک دنیا در آن ها به شکلی پیشرفته وجود دارد.

۶- علائق پرشور

کودکان با استعداد اغلب از علائق پرشوری در زمینه های بخصوصی برخوردارند و زمانی که مشغول انجام شان می شوند، تمرکز نفسگیری را صرف آن ها می کنند.

این دست کودکان می توواند ساعت های زیادی مشغول موضوعی باشند که آن ها را مجذوب خود ساخته است. چه نجوم و فضانوردی باشد، چه تمدن های باستانی و چه دنیای زیر آب، آن ها با سر به درون آن شیرجه می زنند و دوست دارند هر چه که می توانند را یاد بگیرند. این عطش آن ها برای کسب دانش در این زمینه ها سیری ناپذیر به نظر می رسد.

اگر کودک تان چنین علاقه ی عمیق و پرشوری به یک موضوع از خود نشان می دهد، می تواند نشانه ی با استعداد بودن او باشد.

۷- ترجیح دادن همصحبتی با کودکان بزرگتر از خود یا بزرگترها

کودکان با استعداد اغلب با کودکان بزرگتر از خود یا حتی بزرگترها رابطه ی بهتری برقرار می کنند، تا همسن و سالان خود. توانایی های شناختی پیشرفته و علائق پخته ی این کودکان ممکن است برقراری ارتباط با کودکان همسن و سال خود را برای آن ها دشوار کند.

گرچه این امر ممکن است گاهی چالش برانگیز شود و باعث شود که کودک برای پذیرفته شدن از سوی همسن و سالانش با مشکل رو به رو شود، اما درک این موضوع که این یکی از نشانه های رایج در میان کودکان با استعداد است می تواند به والدین کمک کند که بتوانند حمایت بهتری از کودک خود داشته باشند. اگر اینطور به نظر می رسد که کودک تان با مصاحبت با افراد بزرگ تر از خود راحتی بیشتری احساس می کند، این امر ممکن است نشانه ی این باشد که او بسیار با استعداد است.

۸- تمرکز شدید

کودکان با استعداد اغلب از خود توانایی غیرمعمولی در تمرکز شدید بر روی کارهای مورد علاقه شان نشان می دهند. منظور صرف تمرکز کردن نیست، بلکه آن ها می توانند به طور کامل حذب و غرق یک کار شوند، اغلب به گونه ای که هر چیز دیگری برایشان حذف می شود.

اگر کودک تان می تواند ساعت ها وقت صرف حل پازل، ساختن اشکال با لگو یا کشیدن نقاشی کند و در عین حال، به ندرت، از کار خود دست می کشد یا اجازه می دهد چیزی کارش را متوقف کند، به این موضوع به اعتنا نباشید. چنین تمرکز شدیدی در میان افراد با استعداد رایج است و می تواند نشانه ی برخورداری از توانایی های شناختی استثنایی باشد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • این نشانه ها می گوید فرزند شما استعدادی استثنایی دارد
  • علائم و نشانه‌های مالاریا را بشناسید
  • برای خلاص شدن از آلرژی‌های بهاری چه کنیم؟
  • علائم و نشانه‌های مالاریا (اینفوگرافی)
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • دستگاه غربالگری سرطان سینه با قیمت کمتر ساخته شد
  • دستگاهی برای غربالگری سرطان سینه با قیمت کم‌تر ساخته شد
  • کمک فوری برای جراحی این مادر سرطانی
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • 6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد